اندیشه در استمرار انسان ،خروج از مسیر حبس و ورود در مسیر رشد می باشد. ابوسعید نیازی هشترودی
درباره وبلاگ


به وبلاگ نقد و اندیشه خوش آمدید
آخرین مطالب
چهار شنبه 16 شهريور 1391برچسب:اندیشه انتقادی, :: 20:42 :: نويسنده : علی اسدی سهند آبادی

 

اندیشه انتقادی


اندیشهٔ انتقادی (سنجشگرانه‌اندیشی) یعنی درست اندیشیدن در تلاش برای یافت آگاهی قابل اعتماد در جهان. این روش شامل فرآیندهای ذهنی تشخیص، تحلیل و ارزیابی داده‌ها است. به بیانی دیگر، هنر اندیشیدن پیرامون اندیشیدن خودتان درحالی‌که شما می‌خواهید اندیشه‌تان را بهتر، روشن‌تر، دقیق‌تر، یا قابل دفاع‌تر بنمایید.[۱]

فردی که انتقادی می‌اندیشد قادر است پرسش‌های مناسب بپرسد و اطلاعات مربوط را جمع‌آوری کند. سپس با خلاقیات آن‌ها را دسته‌بندی کرده و با منطقاستدلال کند. و در پایان به یک نتیجه قابل اطمینان دربارهٔ مسئله برسد.

کودکان با قدرت اندیشه انتقادی به دنیا نمی‌آیند، و این قابلیت را به طور طبیعی نیز ماورای اندازه‌ای که برای زنده ماندن نیاز دارند، کسب نمی‌کنند. بسیاری از انسان‌ها هیچ‌گاه آن را یاد نمی‌گیرند. این روش به‌سادگی توسط والدین و آموزگاران معمولی قابل آموزش به دانش‌آموزان نیست؛ بلکه به مربیان ویژه‌ای برای آموزش مهارت‌های اندیشه انتقادی نیاز دارد.[۲]

 


ادامه مطلب ...

 

قرآن مجموعه ای از گزاره ها و آموزه های هستی شناختی و جهان بینی و قوانین حقوقی و سیاسی و اجتماعی و اخلاقی است. از این رو از دربردارندگی وسیع ای برخوردار بوده و از گستره کامل و جامع ای بهره مند می باشد. کتابی که همه آن چیزهایی که انسان در زندگی دنیوی و اخروی خود بدان نیاز دارد را به اشکال مختلف و بیانات گوناگون تبیین و تحلیل کرده است و چیزی را فروگذار نکرده است. دربرگیرندگی آن همه حوزه های ریز و درشت مسایل زندگی را پوشش می دهد .

یکی از مسایلی که قرآن بدان اشاره کرده و به تحلیل ماهیت و علل و عوامل پیدایی و اهداف ایجادی و مهار و هدایت آن به سمت و سوی درست و صحیح پرداخته است، مسایل جنسی است. قرآن هر چند که در این حوزه به جهات اخلاقی از صراحت و بیان شفاف آن به گونه ای خودداری ورزیده است ولی از آن جایی که دین اسلام و آموزه های قرآنی بر اصول و پایه های فطرت انسانی نهاده شده و از سوی خداوند و پروردگاری فرو فرستاده شده است که آفریدگار و خالق اوست ، به این مساله به عنوان بخشی از ساختار وجودی بشر و نیازهای او توجه شده است و بر پایه این که خداوند از بیان حقایق و تبیین و تحلیل آن حیا نمی ورزد و هرچه را که لازم دین و زندگی باشد بیان می کند، در این حوزه نیز به همه آن چه می بایست گفته و توجه داده شود، پرداخته است.




ادامه مطلب ...

همین ما را بس....یادداشتی تحلیلی بر فیلم «خوابم می‌آد» ساخته رضا عطاران
همین ما را بس....

خلاصه مطلب : پیام نصیری خرم: «خوابم می آد» فیلم تلخ و گزنده ای است که اگر شوخی ها و طنازی هایش را (شوخی با برخی فیلم ها، ژانرها و مضامین شناخته شده در سینما) کنار بگذاریم می تواند حدیث نفس هر آدمی باشد. نویسنده و کارگردان تمام تلاش خود را انجام داده اند تا این حقیقت تلخ را در پشت ظاهر کمیک فیلم پنهان کنند. «خوابم می آد» نمونه ای است از آن دسته فیلم های کمدی که در غالب کمدی سیاه جای می گیرد.
 
 



ادامه مطلب ...

نسبت عقل و دین در رشد انسان

مقدمه

ساختارهای اندیشه ای و فلسفی و فکری، بسیاری از رفتارهای مارا در زندگی جهت می دهند. البته با نگاهی به زندگی روزمره مردم متوجه می شویم دغدغه های فلسفی در میان زندگی ایشان به هیچ وجه مورد توجه نیست اما باید به این نکته توجه داشت که انسان نمی تواند در زندگی خالی از فکر و چرایی در اعمال و رفتار خود باشد.

رابطه عقل و علومی که منشاء عقلانی دارند با دین یکی از مسائل فلسفی است که ارتباط مستقیمی با فرهنگ زندگی مردم همچون مُد، چشم و هم چشمی، خودباختگی و موضوعاتی از این حیث دارد. روش زندگی انسانی که به تبیین درستی از این رابطه رسیده باشد با انسانی که بین این دو مقوله کاملا جدایی و حتی تضاد می بیند متفاوت است.

برای اینکه به این تبیین درست برای رسیدن به یک زندگی سعادتمندانه دست یابیم ضروری است که در ابتدا تعریف خود را از عقل، علم و دین معلوم کرده و سپس به قلمرو و انتظار خود از آنها بپردازیم.

تعریف علم و عقل

با مراجعه به فرهنگ وبستر مى بینیم که واژه Science که معانى مختلفى دارد......



ادامه مطلب ...

 

جبران خلیل جبران؛ نویسنده مسیحى لبنانى است که در صف نویسندگان معروف به «مهجر» قرار مى‏گیرد. نویسندگان مهجر به آن گروه از ادباى عرب اطلاق مى‏شود که پس از جنگ جهانى به آمریکا مهاجرت کرده‏اند و جریان خاص فرهنگى ادبى تأثیرگذار در جهان عرب را به وجود آوردند. جبران، نامى آشنا همراه با آثارش در ایران دارد و نوشته‏هاى وى، مخاطبان زیادى در کشورمان پیدا کرده است.

 

 



ادامه مطلب ...

 


ماه گرفتگی یا خسوف کلی وقتی روی میدهد که کره ماه وارد سایه کامل کره زمین می شود. اگرچه این ناحیه تیره ترین قسمت سایه کره زمین است اما با این حال به علت اینکه مقداری از اشعه های نور خورشید در لبه کره زمین و به وسیله جو ان تفرق پیدا می کند مقداری نور به کره ماه می رسد . جو کره زمین بیشتر امواج نورانی با طول موج نزدیک به نور آبی را پراکنده می کند. در نتیجه نوری که به کره ماه میرسد دارای مقادیر بیشتری از اشعه های نورانی با طول موج نزدیک به نور قرمز نسبت به نور عادی خورشید است و به همین دلیل است که در طی خسوف رنگ ماه تقریبا مسی یا قرمز کدر به نظر می آید.


اگر در لحظه ماه گرفتگی به ماه سفر کنید مشاهده می‌کنید که بر روی ماه خورشید گرفتگی صورت گرفته است یعنی زمین نور خورشید را مسدود کرده است.

 

ماه گرفتگی کلی

 



ادامه مطلب ...
سه شنبه 5 شهريور 1391برچسب:, :: 18:14 :: نويسنده : علی اسدی سهند آبادی

 
 
گزارش سینمانگار از جلسه نقد و بررسی فیلم «اینجا بدون من»بهرام توکلی: اغلب فیلم های سینمای ایران بحران مخاطب دارند
گزارش سینمانگار از جلسه نقد و بررسی فیلم «اینجا بدون من»
تاریخ درج : ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۰
سرفصل : گزارش ویژه   |   منبع خبر : وب سایت تخصصی سینمایی سینمانگار
خلاصه مطلب : نوشین مجلسی: «اینجا بدون من» سومین ساخته ی بهرام توکلی است که از نمایشنامه معروف «باغ وحش شیشه ای» اثر "تنسی ویلیامز" اقتباس شده است. در این فیلم که در جشنواره بیست و نهم فجر حضور داشت، فاطمه معتمد آریا، نگار جواهریان، صابر ابر و پارسا پیروزفر نقش آفرینی کرده اند. جلسه ی نمایش و نقد «اینجا بدون من» روز یکشنبه با حضور بهرام توکلی(کارگردان)، کوروش جاهد(منتقد)، یحیوی مجری برنامه و جمعی از علاقه مندان در فرهنگسرای هنر برگزار شد.
 
 
 
 
 
 



ادامه مطلب ...

آشنایی با اندیشمندان معاصر ایران ( علامه جعفری - 2 )

در حالیکه برخی ها شعار "هنر برای هنر " را سر می دهند و برخی دیگر نیز هنر را برای جامعه می دانند ، علامه جعفری نظر دیگری را بیان می کند. ایشان معتقد است که باید " هنر برای انسان " باشد . یعنی بتواند انسان را رشد دهد و در مسیر کمال او را هدایت کند.

شنوندگان گرامی سلام ، با یکی دیگر از سلسله برنامه های " آشنایی با اندیشمندان معاصر ایران " در خدمت شما هستیم. در این برنامه با اندیشه ها و دیدگاه های "علامه محمد تقی جعفری " بیشتر آشنا می شویم. از همراهی شما با این برنامه سپاسگذاریم.
 



ادامه مطلب ...
سه شنبه 3 شهريور 1391برچسب:نقد فیلم گشت ارشاد, :: 18:4 :: نويسنده : علی اسدی سهند آبادی

 

فيلم «گشت ارشاد» چه در انتخاب سوژه و چه در شكل اجرا و چه نشانه گذاري‌ها و نحوه روايت و نيز تابوشكني‌هاي تصويري و ديالوگ‌هايش، حَظ وافري از سفره ابتذال برده و چيدمان كم نظير يكي از مؤلفه هاي اصلي فيلم‌هاي اخير سعيد سهيلي را به نمايش گداشته است كه عبارت است از ابتذال در فكر و سوژه و اجراء و خلاصه همه چيز!

فيلم داستان سه جوان در سنين مختلف است كه در پوشش گشت ارشاد و عوامل امر به معروف و نهي از منكر به دله دزدي، سرقت، و رفتارهاي زننده كلاشانه دست مي‌زنند و زندگي خود را از اين طريق مي گذرانند، آنها در هيئت انسان‌هاي مؤمن و ارزشي و تحت پوشش ماشين گشت ارشاد مردم را به بهانه‌هاي مختلف مورد آزار و اذيت قرار مي‌دهند و از اين ره آورد روزگار مي‌گذرانند.

 

 

 



ادامه مطلب ...
جمعه 3 شهريور 1391برچسب:دیدگاه رهبری, :: 14:39 :: نويسنده : علی اسدی سهند آبادی

 

دیدگاه رهبری

 

نماز جمعه‌ی این هفته تهران (1390/11/14)به امامت ولی‌امر مسلمین اقامه شد .در ادامه بخش هایی از خطبه ی اول را که در ارتباط با پیشرفت های علمی پس از انقلاب اسلامی است، می خوانید:

من چند تا از نقاط قوّتى را كه در اين مدت داشته‌ايم، عرض كنم، چند تا هم از نقاط ضعف را عرض كنم. مهمترين نقطه‌ى قوّت ما در اين سى و دو سه سال عبارت است از غلبه‌ى بر چالشها؛ اين خيلى مهم است…. نقطه‌ى قوّت ديگر، پيشرفت علمى است. عزيزان من! اين پيشرفت علمى را دست‌كم نگيريد. اين پيشرفتها خيلى مهم است. علم، پايه‌ى پيشرفت همه‌جانبه‌ى يك كشور است. اين حديث را من يك وقتى خواندم: «العلم سلطان»؛ علم، اقتدار است. هر كس اين اقتدار را داشته باشد، ميتواند به همه‌ى مقاصد خود دست پيدا كند. اين مستكبران جهانى به بركت علمى كه به آن دست پيدا كردند، توانستند به همه‌ى دنيا زور بگويند. البته ما هرگز زور نخواهيم گفت، اما علم براى ما به عنوان يك پيشرفت حتماً لازم است.


 



ادامه مطلب ...
پيوندها



نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 1
بازدید دیروز : 10
بازدید هفته : 59
بازدید ماه : 531
بازدید کل : 65738
تعداد مطالب : 207
تعداد نظرات : 18
تعداد آنلاین : 2


محبوب کن - فیس نما