اندیشه در استمرار انسان ،خروج از مسیر حبس و ورود در مسیر رشد می باشد. ابوسعید نیازی هشترودی
درباره وبلاگ


به وبلاگ نقد و اندیشه خوش آمدید
آخرین مطالب


 

 درآمد:

 

برابر آموزه‌های دینی، تربیت انسان از نسل‌های پیشین آغاز و تا مرگ ادامه دارد .

 

کنش خوب و بد انسان در زندگی می‌تواند در فرزند آینده و نسل‌های آینده‌اش اثرگذار باش

 

تربیت انسان به گونه مستقیم و به معنای عام ، اندکی پیش از انعقاد نطفه آغاز و تا پایان زندگی می‌انجامد

 

 



ادامه مطلب ...

 

کارگردان: سامان سالور

 

بازيگران: پرویز پرستویی، جمشید مشایخی، فرهاد اصلانی، شاهرخ فروتنیان، علیرضا اوسیوند، صابر ابر، مهران احمدی، دریا آشوری، ابوالفضل شاه‌کرم، افسانه چهره‌آزاد، سعید ابراهیمی‌فر، حسین سلیمانی و سیدربیع همتی

فیلمنامه: سامان سالور
تهیه کننده: جواد نوروزبیگی
مدیر فیلمبرداری: مسعود سلامی
مدیر صدابرداری: محمد شاهوردی
تدوین: سهراب خسروی
مدیر تولید: فرشته مهدیزاده
برنامه‌ریز و دستیار اول کارگردان: مهران احمدی
طراح صحنه و لباس: حسن روح‌پروری
طراح گریم: بابک اسکندری
مدیر تدارکات: سیدمحمد صالحی
دستیار تولید: نادر مهدی‌پور
منشی صحنه: لیلی مرادی
عکاس: آرزو اتحاد
روابط عمومی: ویدا طالب‌رضا

........................

"سیزده پنجاه و نه" پس از فیلم های "ساکنین سرزمین سکوت"، "چند کیلو خرما برای مراسم تدفین" و "ترانه تنهایی تهران" که هیچکدام به اکران عمومی در نیامده اند، چهارمین ساخته سینمایی سامان سالور است.


 

 



ادامه مطلب ...

 
 
 
 
چرا جوانان تمایلی به ازدواج ندارند
 

 

 

عدم ازدواج جوانان

 

دوستی‌های دختران و پسران و از طرفی افزایش آمار طلاق و سن ازدواج باعث شد تا ریشه این معضلات که بی اعتمادی را در سطح جامعه رواج داده است برای ما سوال برانگیز باشد.به همین دلیل به سراغ کلینیک سلامت خانواده رفته و دلایل افزایش پدیده طلاق و عدم اعتماد دوطرف برای امر ازدواج را جویا شدیم. کاظم فروتن، رئیس کلینیک سلامت خانواده در مصاحبه‌ای با سینا نیوز به دلایل عدم ازدواج جوانان و افزایش طلاق در جامعه پرداخت.

 

 

به نظر شما دلیل ازدواج نکردن جوانان و افزایش طلاق چیست؟

 

هم اکنون فکرجوانان در مورد ازدواج به شرایط مالی و تحصیلی ختم می‌شود. اما باید به این نکته توجه کنیم که کدام یک از پدر و مادرهای ما که می‌خواستند ازدواج کنند، در شرایط رفاهی کامل بودند. اکثر این افراد در گذشته با مشکلاتی روبرو بودند ولی قناعت می‌کردند و با کمک بزرگتر‌ها زندگی خود را سروسامان می‌دادند.

 

پس جوانان باید چگونه فکر کنند؟

 

ما باید ببینیم به خاطر دیر ازدواج کردن به دلیل مسائل اقتصادی که البته حسن است، چه چیزی را از دست می‌دهیم و این دو را در کنار هم قرار دهیم و ببینیم کدام یک بهتر است. وقتی فردی دیر ازدواج می‌کند جذابیت دوران جوانی را از دست می‌دهد همچنین اگر غریزه به موقع ارضاء نشود ممکن است زمینه انحراف و یا حتی افسردگی را برای فرد به وجود بیاورد.

 

شما برای بهتر درک کردن جوانان چه توصیه‌ای دارید؟

 

این سئوال مطرح می‌شودکه چرا مهریه بالا، مدارک تحصیلی و زندگی با امکانات بالا در ‌‌نهایت منجر به طلاق می‌شود؟ وقتی آمار طلاق رسمی در کشوررا نگاه می‌کنیم نشان می‌دهد این مسائل حل کننده مشکلات نیست البته درست است که این مسائل در زندگی موثر است ولی حرف اول را در زندگی نمی‌زند.

 

آیا عدم اعتماد جوانان به یکدیگر می‌تواند زمینه ای برای ایجاد این مشکلات باشد؟

 

کاملا درست است، وقتی مشکلات در جامعه زیاد باشد و افراد در خانواده‌ها طلاق را به طور متعدد ببینند ممکن است به فکرشان خطور کند که به چه دلیل باید ازدواج کنم در صورتی که این فکر کاملا اشتباه است. اگر دیگران مسیر را اشتباه رفته‌اند و دچار مشکل شده‌اند، آیا باید صورت مساله را پاک کنیم؟ در صورتی که اگر ما از زندگی افرادی که دچار مشکل شده‌اند درس بگیریم و برای زندگی خود برنامه ریزی کنیم با این مشکلات روبرو نخواهیم شد.

 

شما دلیل ناهنجاری‌های اجتماعی نظیر دختران فراری و یا اعتیاد در جوانان را چه می‌دانید؟

دو نفری که بدون شناخت وتفاهم با هم ازدواج می‌کنند مسلما نمی‌توانند فرزند خوبی نیز تربیت کنند، در واقع ریشه ناهنجاری دختر و یا پسر خیابانی به والدینی که از یکدیگر شناخت کافی نداشتند مربوط می‌شود.

 

شناخت کافی چگونه به دست می‌آید؟

 

در جامعه ما خواستگاری‌ها خیلی سطحی گرفته می‌شود. ما برای خرید تلفن و رشته دانشگاه تحقیق می‌کنیم ولی برای مهم‌ترین چیزی که اصل زندگی و تعیین کننده سرنوشت است بسیار ساده عبور می‌کنیم. در ابتدا هر دو طرف از خوبی‌های یکدیگر صحبت می‌کنند در حالی که فکر نمی‌کنند آیا اخلاق این فرد برای اومناسب است یا خیر، ممکن است فردی کاملا از نظر اخلاقی خوب باشد ولی برای همسری مناسب نباشد.

 

جوانان چگونه نگرانی خود را در خصوص عدم اعتماد رفع کنند؟

 

دختر و پسر‌ها حق دارند نگران شوند اما باید بررسی کنند، افرادی که از هم جدا شده‌اند آیا شناخت خوبی از یکدیگر داشته‌اند که به طلاق منجر شد؟ آیا ازدواج خیابانی، داشکده، ظاهر فریبنده و مهم‌تر از عاشقی منجر به ازدواج آن‌ها شد؟ ما معتقدیم ازدواج‌های عاشقانه زندگی بسیار تهدید کننده‌ای دارند. افرادی که عاشق می‌شوند و بعد ازدواج می‌کنند نمی‌توانند بدی‌ها و ضعف‌های یکدیگر را ببینند به همین دلیل شناخت نقش مهمی در موفقت دارد.

 

با توجه به این افزایش موارد طلاق، چه راهکاری را پیشنهاد می‌کنید؟

 

همانطور که برای پیشگیری از تالاسمی قبل از ازدواج قوانین بسیاری وضع شده است باید برای طلاق وازدواج نیز آموزش اجباری گذاشته شود، متاسفانه در جامعه ما وقتی خانواده از یکدیگر متلاشی می‌شود هیچ برنامه‌ای وجود ندارند. تنها چیزی که زوجین در ازدواج یاد نگرفته‌اند زن و شوهر بودن است همه چیز را به ما یاد داده‌اند خرجی خانه، غذا درست کن، اگر دچار این مشکل شدی راههای گوناگونی را نشان می‌دهند ولی متاسفانه رفتار درست میان زن و، شوهر را یاد نگرفته‌ایم. مثلا اگر آقا عصبانی است خانم نمی‌داند باید چه عکس العملی نشان دهد واگر خانمی به دلیل مشکلات هورمونی نگرانی و افسردگی دارد آقا نمی‌داند که چه رفتاری باید داشته باشد.

منبع:سلامت نیوز 

خود ارضايي از ديد مذاهب و اديان:

يهوديت: خود ارضايي در يهوديت به طور كامل منع نمي‌شود و عملي توأم با سلامتي و نشاط‌آوري تلقي مي‌گردد؛ اما در برخي شاخه‌هاي آن خود ارضايي جنس مذكر ممنوع است.

اسلام: در اسلام استمنا حرام است و اكثر فقها آن را گناه كبيره به شمار مي‌آورند. همچنين اگر مسلمان روزه‌دار استمنا كند، روزه‌اش باطل و كفاره‌ي جمع بر او واجب مي‌شود. پس از استمنا غسل بر مسلمان واجب مي‌شود (غسل جنابت) و در صورت عدم انجام غسل، عبادت او پذيرفته نمي‌شود. برخي فقها مانند آيت‌الله لنكراني، خود ارضايي را در صورتي كه براي آزمايش پيش از ازدواج نياز به اسپرم وجود داشته باشد و از راه ديگري نتوان اسپرم‌گيري كرد، بلامانع مي‌دانند.



ادامه مطلب ...

 

قلاده های طلا؛ فیلمی برای اقناع

دوستان این نقدی است برای فیلم قلاده های طلا... فیلمی که به صورتی معجزه وار اونو تونستم (تهیه بلیطشو می گم)

می گویند هزار صفحه کتاب کار یک سکانس تاثیرگذار را نمی کند. قلاده ها، مجموعه ای از اینهاست



 

بقیه در ادامه مطلب



ادامه مطلب ...

 

 

کتاب اصول کافی بصورت آنلاین

با سلام. یکی از کتبی که هر شیعه ای باید بخواند کتاب اصول کافی است. این کتاب به تشریح اصول دین میپردازد. بر روی لینک زیر کلیک کنید تا بتوانید کتاب را بخوانید البته هنگام تعویض صفحات باید آنلاین باشید:

 
 
 
 
10 مساله اساسی در یک رابطه جنسی
 

 

رابطه جنسی

 

 

10مساله اساسی در یک رابطه جنسی

1-رابطه جنسی یكی از ابعاد ارتباطی بین زن و مرد می باشد( بعد اقتصادی،بعد عاطفی ، بعد فكری، بعدجنسی) و رابطه جنسی مساله عجیب و غریب و چندش آوری نیست كه خانواده ها نسبت به آن بی توجه باشند. متاسفانه بسیاری از خانواده ها در آموزش مسئله رابطه جنسی به فرزندان خود كوتاهی می كنند.

 

2- خانمها توجه كنند رابطه جنسی یك قسمت از رابطه زن و مرد هست و قسمت شروع هم می باشد پس راجع به آن واقع بین باشیم.آقایان هم توجه كنند كه رابطه جنسی تنها رابطه بین زن و مرد نیست.


salamatnews



ادامه مطلب ...
پنج شنبه 11 مرداد 1391برچسب:6-اصل در قضا و قدر , :: 23:38 :: نويسنده : علی اسدی سهند آبادی

6-اصل در قضا و قدر

اصل اول

قضا و قدر از عقايد قطعى اسلامى است كه در كتاب و سنت وارد شده و دلايل عقلى نيز آن را تاييد مى‏كند.

آيات در باره قضا و قدر بسيار است كه ذيلا به برخى از آنها اشاره مى‏كنيم.

قرآن درباره قدر مى‏فرمايد: ‹‹انا كل شي‏ء خلقناه بقدر›› (قمر/49): ما هرچيزى را به اندازه آفريده‏ايم. همچنين مى‏فرمايد: ‹‹و ان من شي‏ء الا عندنا خزائنه وما ننزله الا بقدر معلوم›› (حجر/20): چيزى نيست مگر اينكه گنجينه‏هاى آن نزد ما است، و ما جز به مقدار معلوم آن را فرو نمى‏فرستيم.

درباره قضا نيز مى‏فرمايد:‹‹و اذا قضى امرا فانما يقول له كن فيكون›› (بقره/117): هرگاه اراده قطعى خداوند به چيزى تعلق بگيرد، به او مى‏گويد باش، پس آن چيز موجود مى‏شود.

نيز مى‏فرمايد: ‹‹هو الذي خلقكم من طين ثم قضى اجلا›› (انعام/2): اوست كه شما را از خاك آفريد، آنگاه اجلى را مقرر داشت.

با توجه به اين آيات و نيز روايات متعددى كه در اين زمينه وجود دارد،هيچ مسلمانى نمى‏تواند قضا و قدر را انكار كند. هرچند معرفت تفصيلى به جزئيات مسئله لازم نيست، واصولا براى كسانى كه آمادگى ذهنى براى فهم اين گونه مسائل دقيق ندارند ورود در آن شايسته نمى‏باشد، چون چه بسا ممكن است در عقيده خود دچار اشتباه يا ترديد شوند و به گمراهى افتند. از اين جهت امير مؤمنان على عليه السلام خطاب به اين گروه مى‏فرمايد:«طريق مظلم فلا تسلكوه، و بحر عميق فلا تلجوه، وسر الله فلا تتكلفوه‏» (1) : راهى است تاريك آن را نپيماييد، دريايى است ژرف در آن وارد نشويد، و راز الهى است‏خود را در كشف آن به تكلف نياندازيد.

البته هشدار امام مربوط به كسانى است كه توان فهم اين گونه معارف دقيق را ندارند، وچه بسا بحث درباره آن مايه گمراهى آنان مى‏شود. شاهد بر اين مطلب آن است كه آن حضرت خود در موارد ديگر به تبيين قضا و قدر پرداخته است. (2) لذا ما نيز در حدود معرفت‏خود با استفاده از قرآن و روايات و با كمك عقل به شرح آن مى‏پردازيم:



ادامه مطلب ...
پنج شنبه 10 مرداد 1391برچسب:, :: 23:28 :: نويسنده : علی اسدی سهند آبادی

 

بررسی و نقد علم جدید از منظر فلسفه و دین

 

استاد راهنما: محسن جوادی

چکیده: علم جدید که اصطلاحا به علوم پس از قرن هفدهم میلادی و انقلاب علمی، اطلاق می شود یک نظام فکری شناختی است که هرچند امروزه پس از تحولات گسترده اوایل قرن بیستم در فیزیک رفت و آمد نظریه ها و گسترش بررسیهای فلسفی پیرامون آن جایگاه و ارزش معرفتی دستاوردهایش تغییر کرده است اما همچنان به مدد فناوری بر آمده از آن و ارتباط تنگاتنگش با زندگی مردم و نیز گسترش چشمگیر آموزش و پژوهش حول محور این علم یک رکن اساسی هستی شناسی و جهان بینی انسان معاصر محسوب می شود. هدف از این رساله بررسی اجمالی برخی ویژگیهای مهم این رویکرد علمی به طبیعت و به دنبال آن شناسایی نقاط ضعف و محدودیتهای آن به منظور شناخت ارزش و جایگاه معرفتی دستاوردهای آن است. البته باید توجه داشت که علم یک فعالیت انسانی است و نمی توان آن را مستقل از آراء و اقوال دانشمندان و نیز اثرات واقعی و عینی اش بر اندیشه انسانها در نظر گرفت و ما نیز در این رساله از همین علم سخن می گوییم. نقادی مجزای هر یک از ویژگیهای مهم علم جدید یعنی: کمیت گرایی نفی تبیینهای غایی، تجربه گرایی، تحویل گرایی و اکتفاء بشر به دانش تجری که با استفاده از مقایسه های تاریخی و جستجو در آرا و روشهای مهمترین چهره های موثر در تکوین علم جدید استخراج شده اند سبب جلوگیری از کلی گویی و انتساب معضلات غیرواقعی به علم و تکنولوژی جدید می شود علاوه بر آنکه به ما کمک می کند تا تأثیر نظریه ها را در جهان شناسی خود تحدید کنیم. بطور کلی حاصل این بررسی انتقادی شناسایی چند مشکل اساسی است: ارتقای روش ب متافیزیک و جهان بینی. دخالت مبانی غیر علمی و غیرتجربی در شکل گیری رویکرد علمی نوین. خلط توصیف و تبیین. ادعای واقع نمایی علیرغم وجود محدودیتها. خود بسندگی دانش نوین و اکتفاء بشر به علوم تجربی باعث عدم شکل گیری مباحثات جدی فلسفی پیرامون اهمیت ارزش و اولویتهای ... علوم جدید شده است در حالیکه به نظر می رسد این مباحثات و نیز دخالت دادن مفاهیم و آموزه های دینی برای جهت دهی و مدیریت فرایند پژوهش طبیعی ضروری باشد. در واقع جهان بینی دینی بطور غیرمستقیم می تواند در ساختار دانش طبیعی تغییراتی ایجاد کند. همچنان که جهان بینی مادی تا کنون علم تجربی را در قالب خاص کنونیش عرضه کرده است.

کلمه های کلیدی:
• فلسفه
• علم
• دین
• نقد

 

 

نقد فیلم در باره ی الی

داستان فیلم در مورد سه خانواده است که برای تعطیلات و آشنا کردن یکی از دوستان مجردشان به مربی مهد کودکشان به شمال رفته، همه چیز به خوبی می گذشت تا اینکه یکی از کودکان که برای شنا به دریا رفته بود دچار حادثه می شود و مربی مهد که به نام الی صدایش می زدند نیز به ظاهر برای نجات او به دریا می رود و غرق می شود.

حال این سه خانواده و احمد(با بازی شهاب حسینی) می خواهند خبر غرق شدن الی را به خانواده اش بگویند. اما ناگهان متوجه می شوند که الی نامزد داشته و با این وجود برای آشنا شدن با احمد به شمال آمده .

 



ادامه مطلب ...
پيوندها



نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 1
بازدید دیروز : 1
بازدید هفته : 2
بازدید ماه : 87
بازدید کل : 65294
تعداد مطالب : 207
تعداد نظرات : 18
تعداد آنلاین : 2


محبوب کن - فیس نما